Transportoare cu bandă

Transportoarele cu bandă sunt instalații de transport continuu, cu aplicabilitate largă în industrii precum industria agregatelor, industria alimentară, industria minieră, industria de transporturi și cea de reciclare.

Aceste utilaje sunt destinate transportului sarcinilor granuloase, a mărfurilor vrac pulverulente, a produselor agricole, cât și pentru deplasarea sarcinilor individuale, pe direcție orizontală sau înclinată față de orizontală, cu un unghi variabil în funcție de natura materialului transportat.

Ținând cont de rezistența benzilor, lungimea maximă a transportoarelor cu bandă se limitează la 250 – 300 m. În cazul în care este necesar ca sarcina să fie transportată pe lungimi mai mari, se va utiliza o instalație compusă din mai multe transportoare cu bandă care se montează în serie și se alimentează în cascadă.

De asemenea, în funcție de aplicațiile clienților noștri, societatea noastră produce diverse tipuri de transportoare cu bandă, inclusiv transportoare cu ridicare hidraulică, transportoare pivotante și transportoare pentru încărcare / descărcare marfă din mijloace de transport.

Viteza benzii transportoare se va alege în funcție de natura materialului transportat și de lățimea benzii, care poate fi cuprinsă între 350 mm și 1.600 mm, iar capacitatea de transport poate fi de până la  3000t/h.

Pentru mai multe detalii legate de benzi transportoare, vă rugăm să consultați secțiunea Benzi transportoare.