Benzi transportoare din cauciuc cu inserții textile

Banda transportoare din cauciuc cu inserții textile de uz general se poate utiliza în orice fluxuri tehnologice care necesită transportul diferitelor componente pe o linie de producție sau pentru transportul materialelor vrac (cereale, sare, cărbuni, nisip, minereuri, minerale, betoane, agregate și produse forestiere).

Acest tip de benzi transportoare poate fi utilizat în cariere de suprafața din industria extractivă, industria lemnului, industria metalurgică, agricultură, balastiere, construcții industriale, etc.

Banda transportoare poate fi confecționată din 2-12 straturi de pânză EP (poliamidă, poliester) rezistentă la umiditate, cu alungire redusă și rezistență ridicată la tracțiune.

Pentru a proteja structura de rezistență a conveiorului la impactul cu materialul transportat, carcasa textilă este acoperită cu cauciuc care are rolul de a absorbi șocurile care apar la impact.

Rotherm confecționează diverse tipuri diferite de benzi transportoare, în funcție de necesitățile clientului, cu dimensiuni cuprinse între:

  • Grosime bandă transportoare: 3 mm – 20 mm
  • Lățime bandă transportoare: 200 mm – 1200 mm
  • Lungime bandă transportoare: la cererea clientului
  • Număr inserții textile: 2 – 12 inserții

Tipul inserțiilor textile: EP100, EP125, EP160, EP200, EP250;

În funcție de rezistenţa benzilor, lungimea maximă a transportoarelor cu bandă este limitată la aproximativ 300 m. Când aveți nevoie de distanţe mai mari, puteți utiliza o instalaţie de transport compusă din mai multe transportoare care se alimentează în serie. Pentru transportoarele cu bandă înclinate, unghiul de înclinare al benzii se ia în funcţie de proprietăţile materialelor transportate, de unghiul de frecare al materialului transportat, de mărimea unghiului de taluz natural, de modul de alimentare al transportorului cu bandă și de viteza de transport a materialelor.

În funcţie de lăţimea benzii transportoare, aceasta se poate sprijini în partea încărcată, pe un singur rând de role, banda având forma plată, sau se poate sprijini pe două sau trei rânduri de role, banda având formă de jgheab.

Referitor la capacitatea portantă a benzii transportoare, aceasta depinde de unghiul de înfăşurare al benzii de transport pe toba de acţionare, acesta variind între 180-480°, în funcţie de numărul tobelor de acţionare sau a rolelor de abatere.

Banda transportoare a instalaţiei de transport îndeplinește rolul de organ de tracţiune şi de organ de lucru. De exemplu pentru transportoarele cu bandă din industria alimentară, se pot folosi benzile textile, benzile cauciucate cu inserție textilă şi în unele cazuri benzile metalice. Materialul folosit pentru benzile transportoare se alege în funcţie de condiţiile de lucru ale instalaţiei.

Acest tip de benzi transportoare este destinat pentru a transporta diverse materiale care în prealabil au fost tratate și / sau conțin uleiuri minerale, ulei hidraulic, ulei de transformator, benzină, motorină, grăsimi, unsori consistente sau produse petroliere.
Rotherm confecționează diverse tipuri diferite de benzi transportoare cu inserție textilă rezistentă la uleiuri si produse petroliere, în funcție de necesitățile clientului, cu următoarele dimensiuni:

  • Grosime bandă transportoare: 6 mm – 20 mm
  • Lățime bandă transportoare: 200 mm – 1200 mm
  • Lungime bandă transportoare: la cererea clientului
  • Număr inserții textile: 2 – 12 inserții

Tipul inserțiilor textile: EP100, EP125, EP160, EP200, EP250;