Transportoare cu bandă pentru încărcare navă (Shiploader)

Cea mai eficientă abordare pentru a încărca o mare diversitate de produse pe o varietate de nave maritime sau fluviale este transportorul cu bandă de tip ship loader mobil, care poate susține debite de până la 1.200 t/oră.

Încărcarea eficientă a navelor este asigurată prin dotarea acestui tip de transportor cu brațe telescopice și acționare hidraulică, tubulaturi de evacuare telescopice și posibilitatea de rotire la 360o, precum și aruncătoare care pot dirija marfa până la 12 m distanță, asigurând împrăștierea materialului fără a necesita deplasarea utilajului.

Avantajele ship loader-ului sunt evidente, de la varietatea navelor compatibile cu acesta, flotabilitatea, adaptabilitatea la condițiile din cheu și modalitatea eficientă a acestuia de alimentare cu marfă. De asemenea, acest utilaj prezintă mobilitate sporită, având viteză de deplasare în orice direcție de circa 30 m/min.

Alimentarea transportorului cu bandă se poate face de la un buncăr de preluare din autocamioane cu diverse capacități, descarcărea camionului fiind realizabilă în aproximativ 4 minute.

Buncărul de preluare poate fi dotat cu o bandă transportoare cu racleți cu viteză reglabilă pentru a controla debitul de alimentare al shiploader-ului.